keyboard error ?

Learning APL or new to Dyalog? Ask "silly" questions here, without fear...

keyboard error ?

Postby hbarkhof on Sat Jul 27, 2019 9:48 am

Hi.

I can enter Logical OR or Logical AND
with the keyboard using Ctrl+9 or Ctrl+0

For Logical NAND or Logical NOR we should use
Ctrl+Shift+9 or Ctrl+Shift+0

Unfortunally the last one does not work for me , Ctrl+Shift+0
gives no results !

Is this a known issue or do I do something wrong ?

Using Dyalog APL/W-64 Version 16.0.31693 but Dyalog APL/W-64 Version 17.0.33755
has the same behavior.

Henk.
hbarkhof
 
Posts: 33
Joined: Mon Apr 09, 2018 8:37 am

Re: keyboard error ?

Postby kai on Sat Jul 27, 2019 4:56 pm

Run the user command ]keypress and then press Ctrl+Shift+0

If it does not react it means that some program is intercepting the key very early, so Dyalog is not told by the Operating System; I have seen this more than once!
Last edited by kai on Sun Sep 15, 2019 6:59 am, edited 1 time in total.
User avatar
kai
 
Posts: 108
Joined: Thu Jun 18, 2009 5:10 pm
Location: Stevenage, UK

Re: keyboard error ?

Postby hbarkhof on Sun Jul 28, 2019 7:51 am

Thanks Kai.

You pointed me in the correct direction!
After switching of "CTRL+Shift" to "not assigned" the problem was solved !
Sorry , have a Dutch system :)
Attachments
CTRL SHFT.jpg
hbarkhof
 
Posts: 33
Joined: Mon Apr 09, 2018 8:37 am

Re: keyboard error ?

Postby kai on Sun Sep 15, 2019 7:03 am

This is an extremely annoying feature: why would anybody want to have a keyboard shortcut for switching from their own layout to an american layout by default? The few people in need for this should be forced to opt in rather than anybody else opting out.

But it has been this way for decades, so it is unlikely to change.

Ah well...
User avatar
kai
 
Posts: 108
Joined: Thu Jun 18, 2009 5:10 pm
Location: Stevenage, UK

Re: keyboard error ?

Postby Morten|Dyalog on Sun Sep 15, 2019 9:27 am

kai wrote:why would anybody want to have a keyboard shortcut for switching from their own layout to an american layout by default?

Answer: Ach, you English ;-) Anyone who speaks a language which is not based on the Latin character set, but also needs to use a Latin based language. Quite a large fraction of the population of the planet, actually.
User avatar
Morten|Dyalog
 
Posts: 347
Joined: Tue Sep 09, 2008 3:52 pm

Re: keyboard error ?

Postby kai on Mon Sep 16, 2019 7:09 am

By default?!

The number of people who have accidentally switched to the american layout can hardly be overestimated.
User avatar
kai
 
Posts: 108
Joined: Thu Jun 18, 2009 5:10 pm
Location: Stevenage, UK

Re: keyboard error ?

Postby Morten|Dyalog on Mon Sep 16, 2019 11:08 am

kai wrote:By default?!


It actually seems reasonable to me to assume that most of the people who have two keyboards installed do want a keystroke to switch between them. but I don't know enough about the numbers to have a very strong opinion. APL is a bit of a special case in that it is not really "another language".
User avatar
Morten|Dyalog
 
Posts: 347
Joined: Tue Sep 09, 2008 3:52 pm


Return to New to Dyalog?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest